flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Кобеляцького районного суду завітали учні

19 грудня 2023, 15:07

18 грудня 2023 року до Кобеляцького районного суду Полтавської  області завітали учні Кобеляцького ліцею № 2 ім. Олеся Гончара. Захід був спрямований на формування правової свідомості та навичок і звичок правової поведінки  школярів.

Гостей зустріли голова суду  Тетяна Мороз та заступник керівника апарату суду Вікторія Пасько, яка коротко, але змістовно розповіла про структуру суду, основні посади в суді, хто здійснює правосуддя та, які справи розглядаються судом.

Школярам було проведено «Урок справедливості».  Під час уроку діти, переглянувши мультфільм про спір, який виник між Конем та Хом’яком через загублену підкову, розділилися на дві команди, одна з яких захищала Коня, інша – Хом’яка. Один учень спробував себе в ролі судді. 

Урок провела голова суду, яка роз’яснила законодавчі норми, які можна застосувати до відносин, які виникли у казкових героїв, розповіла про процес прийняття рішень суддею, зокрема, про почуття справедливості та поняття законності під час вирішення справ. 

Відповіла суддя і на питання  школярів, які мають досить дорослі проблеми, а саме: про підроблення документів, пропозиція неправомірної вигоди, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях  та багато інших питань, акцентуючи увагу на правах та обов’язках як батьків так і дітей.

     По завершенню заходу голова суду Тетяна Мороз побажала учням успіхів у навчанні та запропонувала і надалі проводити такі заходи для підвищення правової культури. Діти в свою чергу подякували за цікаву та змістовну екскурсію та сфотографувалися на згадку.