flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки по проведенню заходу "Дня відкритих дверей"

02 листопада 2011, 10:00

 01 листопада 2011 року в Кобеляцькому районному суді Полтавської області було проведено День відкритих дверей. Під час цього закладу, суд відвідали учні загальноосвітньої школи ім. О.Гончара № 2 в кількості 25 осіб. Був супровід дітей класним керівником та вчителем правознавства, яким самим було цікаво на заході і які також розширили свою уяву про роль суду і його роботу. Зустріч відбувалася у залі судових засідань з розгляду кримінальних справ.

Керівник апарату ознайомила гостей із історією суду, штатом працівників, які здійснюють організаційне забезпечення діяльності суду. Також учні відвідали кабінети канцелярії суду, секретарів судових засідань, помічників суддів, де змогли сфотографуватися.

Учнів було ознайомлено із роботою канцелярії суду, де дізналися про реєстрацію, рух документів та порядок роботи із ними, про порядок надання та отримання інформації; секретарів судових засідань, які перебувають в самому центрі роботи суду, занотовуючи весь хід судового процесу; помічників суддів, на яких лягає дуже велика та відповідальна робота щодо пошуку та підготовки нормативних документів, виконання доручень, пов’язаних із веденням судової справи; судового розпорядника, а саме про  систему забезпечення порядку та безпеки під час судових засідань.

Винятково цікавою пройшла зустріч з головою суду Рожковою Наталією Мирославівною, яка за підсумками проведеного заходу виступила перед учнями та відповіла на всі поставлені ними запитання.

 

Про проведення заходу у  районній газеті «Колос» № 108 від 09.11.2011 року було опубліковано статтю «У суді - день відкритих дверей» (автор - редактор газети Ю.Гамаль).