flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч Кобеляцького районнного суду з Професійним аграрним ліцеєм

14 грудня 2021, 09:31

10 грудня 2021 року з нагоди Всеукраїнського тижня права представники Кобеляцького районного суду Полтавської області відвідали ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки, де було організовано зустріч для здобувачів освіти.

З вітальним словом до школярів звернулася керівник апарату суду, яка  у доступній для учнів формі розповіла про принципи роботу суду, а також про те, які функції виконує апарат суду.

 

Школярі дізналися про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції та прослухали розповідь про притаманні судовій системі атрибути. Діти також дізналися, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з надгрудним  знаком. 

З цікавою промовою виступила голова суду Ірина Омельченко, яка розповіла про особливості відповідальності неповнолітніх. Говорили з учнями також і про булінг учасника освітнього процесу, про правові наслідки та відповідальність, як протидіяти булінгу та попередити прояви жорстокості й насильства у шкільному середовищі. Також, розповіла про високі вимоги до рівня знань та морально-особистісних характеристик тих молодих людей, які у майбутньому планують працювати у судовій гілці влади, поділилася власним досвідом роботи на посаді  та відповіла на безліч питань поставлених учнями.

 

 

 

Завершилася  зустріч теплими словами вдячності від ліцеїстів за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю суду.