flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч Кобеляцького районнного суду з Білицькими загальноосвітніми школами

07 грудня 2021, 11:03

03 грудня 2021 року голова Кобеляцького районного суду Полтавської області Ірина Омельченко разом з керівником апарату суду Світланою Гармаш та заступником керівника апарату суду Вікторією Пасько, на яку покладено обов’язки прес-секретаря суду, відвідали Білицьку загальноосвітню школу I-II ступенів № 2 та Білицьку загальноосвітню школу I-II ступенів № 4.

       Метою заходу є сприяння правовій просвіті школярів, виховання у них правової культури, формування правильного сприйняття функції правосуддя, покращення розуміння та довіри до системи правосуддя.

       Керівник апарату суду розповіла учням про роботу суду в цілому, та зорієнтувала молодь, якими знаннями та навичками вони повинні оволодіти, аби бути гарними юристами.

 

 

Під час своєї доповіді голова суду розповіла учням про права та обов’язки учнів, а також розкрила питання шкільного булінгу, чому починається булінг та що робити якщо дитина стала жертвою булінгу. Зокрема, розповіла про відповідальність неповнолітніх, зауважила про незворотність покарання та неправомірні вчинки, про наслідки притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності, про покарання за вчинення злочинів, а також застерігала дітей, щоб ніколи не приймали поспішних рішень, завжди контролювали свої емоції, намагалися вирішувати будь-яку спірну ситуацію тільки мирним шляхом, завжди обдумували свої вчинки, були відповідальними та чесними, бо саме таких шанують і саме такі люди завжди досягатимуть успіхів у житті.

 

       Завершилася зустріч теплими словами вдячності від школярів та зробленим спільним фото.